Heus aquí el començament de tot plegat, l'estiu de 1989 ens estrenem per la Festa Major amb les quatre peces apreses del nostre primer mestre, en Jaume. Els primers components del grup (d'esquerra a dreta) són Oriol Càlichs, Joan Segura, Roger Canet, Joan Balaguer, Marc Càlichs, Roger Soler, Marta Canet i Laura Balsells (que no surt a la foto)


El grup sofreix una sèrie de baixes quan alguns components se'n van a "Suc de Suquets". Tenim tres noves incorporacions: Xavier Casals, Guillem Farrés i Vicenç Bou. L'Oriol Càlichs es passa a la gralla.

 

1992, l'any olímpic. Fem canvi de samarretes i incorporem nous components (i d'altres que tornen). Afegim en Dani Pérez, Carme Bou, Pep Soler, Maria Lucas, Amanda Colom i el Josepet. La Ita Oliva ens fa de mestra i ens organitza una mica.

 

Del 1993 al 1996 els anys amb més mogudes, se'n van l'Amanda, la Marta i la Laura, i venen els bessons Balcells (el Lluís i el Salva), el Pep Bayà, el Pol Bosch, el Marc Tomàs i el David Figueras. Tres anys de difícils "tocs de matinades" el diumenge de Festa Major... les nits de FM al Jimmy Jazz no perdonen...

 

L'any 96 el grup es segueix formant, tenim una incorporació nova a la percussió: el Bernat. Ens plega el Bayà i el Lluís Balcells. Aquesta fotografia correspon a l'actuació que vàrem fer a l'escola "Escolàpies" d'Igualada.

 

Imatges de la col·laboració amb "l'Enfoc" del 97. S'incorpora la Cristina Martí, reforçant així el grup de gralles.

 

El 99 va ser un bon any, forces sortides (i diferents), a Barcelona, l'Hospitalet, Calonge... la imatge correspon a les festes de Santa Eulàlia, a la capital.

 

L'any de l'efecte 2000 no ens va trasbalsar. Incorporem l'Albert Bacardit a la percussió. Tot passant calor en les festes de Sant Jaume Sesoliveres.

 

BRUTAL!!!! No hi ha més paraules. Amb l'autobús de JERC Anoia cap a la manifestació de València. Sense València no hi ha Independència!!!!

 

Del 2001 al 2007 el grup es refà després de les baixes del Marc Càlichs (un dels primers membres del grup), el Marc Tomàs, el Salvador Balcells i la Cristina Martí, tres gralles i un tabal. En Roger Soler i l'Oriol Càlichs participen en les classes de perfeccionament de la gralla impartides per Joan Cuscó dins l'Aula de Cultura Tradicional. S'incorpora la Carla Méndez, element importantíssim al fer parella amb la Maria Lucas en les segones i terceres veus. S'incorpora també l'Àngel al tabal. El grup madura musicalment tot vestint les cançons amb veus. Comencen els assajos "de pissarra" per preparar nous temes.

 

Es presenten canvis inminents en el grup. D'entrada fem un canvi de vestuari amb els vestits dissenyats i confeccionats per "La Glassilla". Les noves peces treballades durant l'hivern debuten amb èxit.

 

El 2008 decidim canviar el rumb del grup i deixem d'acompanyar el Drac i la Víbria d'Igualada. Passem a acompanyar el Gegants de la ciutat. A la foto podem veure el grup a la FM d'Igualada... i el que no podem veure també hi és (l'Èric a la panxa de la Maria!). S'incorpora el Martí Ruiz a la percussió.

 

2009, l'any dels vint anys, un any d'aniversari, un any sencer per fer-la grossa... el grup està unit com mai i tenim trempera de sobres!! Comencem actuant a Vic, a Tàrrega, a Igualada, hem quedat segons al "3r Concurs de gralles i tabals" de Maldecap... i el millor està per arribar!!

 

Podeu trobar més imatges de la nostra història a la galeria de fotografies del grup

ACCÉS A LA GALERIA


 

 

Dani Pérez Oriol Càlichs Laura Balsells Carme Bou Majka Soler Marta Canet Pep Soler Roger Soler Marc Càlichs Maria Lucas Amanda Colom Josepet Roger Soler Carla Méndez Albert Bacardit Oriol Càlichs Àngel Zambrana Maria Lucas Majka Soler Pep Soler Carme Bou Roger Canet David Figueras Èric