11/08/2011
EL CARTELL DE LA FESTA MAJOR
Agraïts a més no poder estem aquest any! Ens han triat (conjuntament amb tres entitats més) per sortir al cartell de la Festa Major d'Igualada. Un cartell (i programes pertinents) amb un aire cinèfil, moder, diferent que de ben segur tindrà moltes crítiques però també molt bones opinions.
Moltes gràcies Majka per "donar la cara" en representació del grup.

20/08/2010
El TOC DELS TOCS
La traca final de la celebració dels 20 anys: la PRIMERA TROBADA DE GRALLERS DE LA COMARCA DE L'ANOIA.
Fins a 9 grups (incloent-nos nosaltres) ens aplegàrem a Igualada dins els actes de la Festa Major de la ciutat. Concentració de grups, cercavila, presentació de la "Tarantel·la dels 20 anys", foto i sopar. Tot tot tot, un exitàs! Va compensar amb escreix la feinada organitzativa que ens va suposar (temps, salut i peles). Al final ens va sortir tot rodó. No es pot demanar més.

 
20/08/2010
La Colla de grallers celebra enguany el seu 20è aniversari

Enguany la colla dels grallers d'Igualada celebra el 20è aniversari. Per commemorar aquesta fita, durant l'estiu han fet diferents tocs, han sortit a les festes del Pilar i han tocat durant l'European Balloon Festival, però la celebració més important serà aquest divendres en el marc de la Festa Major d'Igualada. Per celebrar-ho presentaran 'La Tarantel·la dels 20 anys', una peça musical escrita per Joan Cuscó i creada especialment per a aquesta efemèride.
Pep Soler, president de la colla de grallers d'Igualada, explica que 'actualment el grup segueix amb la mateixa essència de quan es va crear fa 20 anys, té un caràcter familiar i es considera una colla polivalent, alegre i compromesa'. La colla es va crear l'estiu del 1989 quan els impulsors de la Víbria d'Igualada van crear un grup de grallers per acompanyar-la en el ball.
Per celebrar l'aniversari, colles de grallers vingudes de diferents municipis de la comarca (Xics Folls, de Montmaneu, Grallers de Sta. Margarida de Montbui, Grallers de Vallbona d'Anoia, Grallers de Castellfollit de Riubregós, Grallers dels Prats de Rei, Grallers de la Llacuna, Grallers de la Pobla de Claramunt, Grallers de Capellades i Grallers d'Igualada) participaran aquest divendres a les 20.00 h del vespre en una multitudinària trobada de grallers.
http://www.anoiadiari.cat/noticia/la-colla-de-grallers-d-igualada-celebra-aquest-divendres-el-20e-aniversari

 

10/07/2010
Un TOC D'ALÇADA
En motiu de l'European Ballon Festival que es celebra cada any a Igualada, vàrem proposar a l'organització de fer "un toc d'alçada", o sigui, un toc en globus. Per impossibilitat del globus d'enlairar-se a les tardes amb cistelles grans ens haguérem de quedar al terra... però no sense tocar!!! El dissabte a la tarda realitzarem una cercavila pel campde vol tot amenitzant l'espera del vol de competició que havia de començar a les 20h. Queda pendent el vol.

 

02/05/2010
Un MUNT DE TOCS
Desde principis de l'any 2010 hem estat realitzant un munt de TOCS per varis motius. Comencem:
Un TOC per la CALÇOTADA el 28 de març en motiu dels 15 anys de la Calçotada Popular, vàrem realitzar una cercavila amb inici i final a la pista de l'Ateneu Igualadí per anunciar a tothom que els calçots ja estaven al foc i ja quedava menys per poder-los degustar.
Un TOC per LA MOSTRA el 18 d'abril vàrem acompanyar al Cavall d'Igualada a fer un tomb pel centre de la ciutat dins dels actes de al Mostra de Teatre Infantil i Juvenil d'Igualada.
Un TOC pel 25A el 25 d'abril va tocar consulta popular, va tocar despertar a la gent per anar a votar.
Un TOC per la SARDANA
Un toc especial per dos motius: l'un pel motiu, per la Sardana, el nostre ball que ens identifica com a poble. L'altre pel lloc: l'Espelt. Poble on viu el nostre benvolgut David, company d'aventures del grup desde fa ja una pila d'anys. Tot i un ruixat inesperat i de curta durada, vàrem poder realitzar l'actuació sense més problemes (deixant a banda les pujades dels carrers de l'Espelt que ens va fer esbufegar més del compte)
Un TOC per la CULTURA POPULAR el dia dos de maig, a Santa Margarida de Montbui. Aquest cop acompanyant els gegants de la població. Una cercavila curta i, perquè no dir-ho, un pèl extranya i diferent, però bé, ens adaptem al què sigui.

Amb el cartellet al fons 
Actuació a "La Mostra"
A Montbui amb els Gegants i en Teo

 

01/01/2010
Un TOC pel PRIMER DIA DE L'ANY
Dotze hores després de sentir les campanades del cap d'any, el grup Grallers d'Igualada es posà el vestit de festa i començà una cercavila per diferents carrers del centre d'Igualada. La passejada començà a la plaça de Cal Font i acabà a la de l'Ajuntament, tenint com a punt culminant la tocada davant de l'Ateneu Igualadí mentre pares i fills, alguns amb més cara de son que d'altres, esperaven el seu torn per poder dur la carta al Patge Faruk.
Va ser una manera diferent de començar l'any, amb musica i alegria, i d'alleugerir una mica l'espera dels qui estaven a aquelles hores fent cua.
Aquesta iniciativa inclosa dins dels actes de celebració del vint anys de la formació i pionera a la nostra ciutat va agradar a petits i grans, aconseguint així la fita que s'havien marcat: fer una activitat simpàtica i inesperada que sorprengués a la gent.
Grallers d'Igualada pretén realitzar des d'avui fins l'agost (el divendres de Festa Major) una sèrie de tocs (continuant els realitzats fins ara) diferents, sorprenents, tocs de qualitat... els tocs dels 20 anys.

 

07/11/2009
Un TOC per LA FAIXA
Aquest dissabte passat dia 7 el grup Grallers d’Igualada va actuar en la cercavila organitzada dins dels actes de celebració de la Festa Major de Sant Martí de Tous.
La jornada començà amb un bon esmorzar per preparar-se pel fred i vent que més tard faria acte de presència.
A un quart d’onze començà la primera cercavila pels carrers de la població anoienca tot passant per la Plaça de l’Ajuntament on esperaven les autoritats per tal de fer tots junts el trajecte fins la Plaça de l’Església. Allà hi havia la plantada de gegants (els Gegant de Tous, els Gegants d’Igualada i els del Poble Sec d’Igualada). La mala fortuna féu que un cop de vent tombés els sis gegants i caiguessin al terra. Per sort no s’han de lamentar danys personals però si materials: els gegants del Poble Sec foren els que en sortiren més mal parats a l’igual que un dels tabals del grup de grallers que parà la caiguda d’un dels gegants (en Ferran).
Un cop finalitzada la missa es procedí a ballar el “Ball de Faixes de Sant Martí de Tous”, on tres colles el realitzaren al ritme de la melodia tocada pels Grallers d’Igualada. Acabat el ball s’inicià la cercavila fins la Plaça de Fàtima amb els Gegants de Tous i els d’Igualada. Acabada la cercavila un nou “Ball de Faixes” aquest cop amb quatre colles.
Tot i el fred i el fort vent amb què s’acabà l’acte, l’actuació es considera un altre èxit, confirmant un cop més la bona coordinació i bon rotllo entre el grup Grallers d’Igualada i l’Agrupació Cultural Dessota.

 

09/10/2009
Un TOC per LA FONT VELLA
Divendres passat el grup Grallers d’Igualada va realitzar el seu segon toc de celebració dels 20 anys durant les festes del Pilar i del barri de la Font Vella. Aquesta vegada acompanyant els Gegants de la Font Vella (en Botines i la Sra. Pilar) portats pels Dessota (portadors de la imatgeria festiva de la ciutat). La cercavila, que va tenir l’inici i el final davant de l’església del Roser, va durar prop d’una hora tot fent un circuit pels carrers engalanats del barri acompanyats per un públic que seguia animat les peces del grup i els balls dels gegants. Els nou membres dels Grallers d’Igualada van disfrutar d’allò més amb el bon ambient de la vetllada i amb el bon rotllo amb els Dessota.

 

17/08/2009
Felicitació als Grallers d'Igualada de part de Josep Bou
El fotògraf igualadí Josep Bou felicita al grup des del seu blog tot deleitant-nos amb una de les seves imatges. D'aquesta manera, i coincidint amb l'arrencada dels actes de la Festa Major d'Igualada, es dóna a conèixer la trajectoria del nostre grup seguida sempre d'aprop per la òptica (i mai millor dit) d'aquest fotògraf. A ell agraïm els vint anys de seguiment a través del seu objectiu cercant sempre una imatge, una imatge que ens transmeti molt més que mil paraules. Moltes gràcies Josep i Teresa.
http://blogbou.blogspot.com/2009/08/ara-fa-vint-anys-grallers-digualada.html

 

24/06/09
Segona posició en el 3er Concurs de Gralles i Tabals & Percussió de carrer

En la nostra primera participació en el concurs organitzat per Maldecap hem obtingut la segona posició, quedant per darrera del grup de Tarragona "Els llorus del Negritu" que ens oferí un recital d'adaptacions de temes pop i samba. La tercera posició l'obtingué els grup de Grallers del Bisbalet.
Les dues peces escollides per tocar en el concurs foren "La manta al coll" i "The Black Adder" (banda sonora de la sèrie).
Ens va sorprendre gratament el nivell ofert pels grups participants i la bona organització de l'acte. No descartem futures participacions en aquest concurs.
http://www.anoiadiari.cat/noticia/2926/200-grallers-i-tabalers-fan-vibrar-la-placa-pius-xii


 

23/06/09
Participació en els actes de celebració de l'aniversari de "La Flama del Canigó"

El dimarts a la tarda el grup va acompanyar els Gegants i els capgrossos de la ciutat en la cercavila organitzada per celebrar el aniversari de l'arribada de la Flama del Canigó a Igualada. Després del repartiment de la flama a les diverses entitats i representants de municipis s'inicià la cercavila que començà a la plaça de l'Ajuntament fins la plaça de Cal Font. La cercavila començà amb un Ball de Gegants tal i com es mostra a la fotografia adjunta.


18/06/09

Ja tenim pàgina web!!!!!!

Finalment ja tenim domini i pàgina web propia!!!!
Gràcies a l'acord arribat amb el patrocini de l'espai web per part de Filnet Serveis i Comunicacions, ja tenim domini .cat i un espai on hostatjar la web. Esperem treure força profit d'aquesta eina de comunicació.
http://www.grallersdigualada.cat


30/04/09

Els Grallers d'Igualada a Tàrrega

El passat dissabte dia 30, el grup Grallers d'Igualada es va desplaçar fins la ciutat de Tàrrega per participar en una de les cercaviles organitzades dins dels actes de la “Tàrrega Ciutat Gegantera 2009” tot acompanyant els Gegants d'Igualada Ferran i Isabel. Prèviament hi hagué la plantada del gegants a la Plaça del Carme, on s'hi van poder veure les més de 180 colles de gegants convidades a l'esdeveniment.
Tot i la forta calor que va fer el dissabte a la tarda no va fer minvar les forces del grup, que entonà amb cura les cançons del seu repertori a 1, 2 i 3 veus (tarantel·les, balls plans, corrandes, polques...). Fruit del bon rotllo esdevingut en la relació amb l'Associació Cultural Dessota (col·laboració a partir de la Festa Major d'Igualada 2008 que els ha dut a actuar junts a llocs com Sant Martí de Tous o Vic) les “ballaruques” dels gegants de la ciutat eren constants animant així al grup de grallers a seguir tocant. Grallers d'Igualada continua d'aquesta manera amb les actuacions d'aquest any 2009, seguint el compte enrera cap als vint anys d'existència del grup.
Grallers d'Igualada, vint anys fent-la sonar.
http://www.anoiadiari.cat/noticia/2631/els-grallers-d-igualada-a-tarrega