Som Grallers d’Igualada

un grup de grallers creat, format i consolidat a la ciutat d’Igualada, per bé que bona part dels nostres components provenen de poblacions veïnes (l’Espelt, Sant Martí de Tous, La Torre de Claramunt i La Pobla)

Som un grup format per 4 gralles i 6 percussionistes, per tant no ens podem definir ni com a tradicionals ni com batucada, i això mateix ens fa especials i diferents.

Podem actuar acompanyant qualsevol element festiu: dracs, diables, gegants, capgrossos, ens agrada variar, canviar, adaptar-nos…

Ens agrada veure com la gent segueix els nostres ritmes, com canta els nostres temes, com fan ballar la canalla. Fem el que ens agrada i com ens agrada, i això es nota.

Som  compromesos perquè creiem en la cultura i la tradició catalana, en el que significa els sò de la gralla i el tabal i els elements que acompanyem.
Som així, ben parits de mena!

Toquem peces tradicionals de la cultura de la gralla a dues o tres veus amb adaptacions de varis mestres (Joan Cuscó, Jordi Marcè…), i transcripcions de temes actuals. Toquem també balls de figures concretes com per exemple el Ball dels Gegants d’Igualada, el Ball de la Víbria d’Igualada, Ball de Gitanes o el Ball de Faixes de Sant Martí de Tous.